Husk at NYDE – det nærer dit selvværd!

Gør noget godt for dig selv, og husk at nyde – det nærer dit selvværd.

zenspiration blomsterhoveder i vand

Husk dig selv i hverdagen.

Måske har du travlt med at gøre ting for andre, og glemmer dig selv? Ofte har vi rigtig mange gøremål hele dagen, og hvis der bliver tid til sidst kan det være at vi gør noget for os selv. Hvis vi ikke er blevet for trætte.

Ny god vane.

Skab en ny god vane for dig selv, hvor du tillader at nyde og prioritere dig selv hver dag. Her med har du startet en ”god spiral”, hvor dit selvværd næres og bliver bedre. Hvis du holder fast og nyder og prioriterer dig selv dagligt fremover, bliver den nye vane ”indgroet”. En helt naturlig selvkærlig vane, der automatisk booster dit selvværd.

Prioriter dig selv i hverdagen.

Sæt tid af til at gøre noget der kun er for dig hver dag. Noget du nyder. Når du gør noget godt for dig selv, og er der for dig selv, kan du også bedre være der for andre. Det kan f.eks. være at gå en tur for dig selv, læs lidt i en bog du synes er spændende, lav noget kreativt, forkæl dig selv med et varmt bad, køb noget ekstra lækkert mad, få en gang massage, tag en lur, drik en kop te af din yndlingskop etc.

 

te zenspiration husk at nyde

 

Sæt realistiske mål og beløn dig selv når de er nået.

Alt for ofte har vi sat urealistiske mål for os selv, i form af en uendelig række af opgaver på job og hjemme – usynlige krav vi måler os selv på, og som vi synes vi skal leve op til. Sæt dig et synligt realistisk mål eller delmål, og beløn dig selv når det er nået. Belønningen kan være hvad som helst du beslutter. Det kan være et anerkendende skulderklap eller en fysisk ting. Det vigtige er, at du oplever at du har fortjent belønningen, at du har ret til at nyde en belønning. Så vil du også opleve at dit selvværd øges. Her gælder det samme, at hvis du holder fast og belønner dig selv dagligt, bliver også denne vane ”indgroet”, og en helt naturlig selvkærlig vane, der automatisk booster dit selvværd.

 

Så sæt bare i gang og nyd det- det er ren win win!

Kærlig hilsen

Mette Andersen

 

Mette Andersen, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>